De WO II excursie van 2 december 2017

Na de gidsenvergadering van 2 december jongstleden, gevolgd door een inspirerende lezing over de WO II door Peter van der Bel, konden onder deskundige leiding van Jaap Norg, meerdere gidsen deze excursie in het veld beleven.

Lees meer »

Hoge Veluwe jaarlijkse gidsen activiteit

Onder bezielende leiding van Hans Jungerius hebben wij als gidsen het gebied van vliegveld Deelen bezocht. 

We bezochten in de tweede wereldoorlog gebouwde versterkte boerderijen en (vliegtuig)hangars en andere overblijfselen uit die tijd.

 

 

Lees meer »

Tijdens een fotoreis in Bulgarije, heb ik de (pseudo) mierenleeuw kunnen fotograferen.

Na terugkomst van een fotoreis in Bulgarije, waar ik de (pseudo) mierenleeuw heb kunnen fotograferen, werd ik verrast door een artikel van Gerrit Jansen in de "Gelderlander" over de mierenleeuw.

Lees meer »

Zwaartekracht in de natuur.

In conflict met de geotropie?

Positieve en negatieve geotropie (of gravitropie) zorgen ervoor dat de wortels van o.a. een boom naar beneden groeien (positieve zwaartekracht) en de stam naar boven groeit (negatieve zwaartekracht), zelfs als de boom op een helling staat, groeit deze verticaal.

Lees meer »

Sneaky Preview in het Nieuwe Nederlands

 

Bekijk alvast een aantal foto's bij "Exposities", "Culturele Ronde Wageningen 2017"

De expositie vindt plaats in het voormalig winkelpand van  “Het Masker”, Vijzelstraat 1, Wageningen, zaterdag 22 en zondag 23 april, openingstijden zijn voor beide dagen van 11.00-17.00  uur. Zie bijgaande foto van het pand.

Een selectie van diverse natuurfoto’s uit Nederlandse en Europese natuurgebieden, met een scala aan flora, fauna en landschap opnames.

Mijn vrouw, Jolanda de Boer exposeert gelijkertijd met een selectie van haar schilderijen in acryl en mixed media. Schilderen is een continue proces voor haar, waarin zij zichzelf elke keer weer tegenkomt. Grenzen verleggend.

 

Lees meer »

Zaterdag 22 en Zondag 23 april Culturele Ronde Wageningen 2017

De Culturele Ronde is oa een atelierroute, die in Wageningen wordt georganiseerd. Deze route tijdens de Culturele Ronde 2017 loopt van zaterdag 22 t/m zondag 23 april.

Op zaterdag 22 en zondag 23 april van 11:00 - 17:00 uur stellen veel Wageningse kunstenaars en galeries hun ruimtes open voor bezoek. U bent van harte welkom om de smaak van kunst in de keuken te komen proeven.

En van zaterdag 8 t/m zondag 23 april is er een overzichtstentoonstelling in Museum De Casteelse Poort. De opening van deze tentoonstelling is op zaterdag 8 april om 16:00 uur in het Koetshuis van het Museum.

Op het adres Vijzelstraat 1 in Wageningen zijn niet alleen mijn foto's te bezichtigen, maar kunt u eveneens de schilderijen van mijn vrouw Jolanda de Boer bewonderen.

Lees meer »